Marea Cruce Cardinala – aprilie 2014! Lumea, la o rascruce de drumuri…

Marea Cruce Cardinala – aprilie 2014! Lumea, la o rascruce de drumuri…

 de Cinzia Meneghello

 

Pluto, Marte, Jupiter si Uranus trec la 13 grade in semnele cardinale

Acum cateva saptamani am inceput un tablou numit “Cerul de deasupra si Oceanul dinauntru“. Ma gandeam la stele (“cerul” meu) si cum, uneori, ele inspira picturile mele (“oceanul” meu). Apoi m-am gandit la aprilie si ce sa scriu pe acest blog. O Mare Cruce Cardinala (22-23 aprilie), condusa de un Marte retrograd, perecedata si urmata de eclipse, este destul de grea. In astrologia traditionala, o astfel de configuratie a fost asociata cu violenta, revolte, probleme financiare, razboaie, dezastre naturale. Deja vedem o parte din acestea la stiri (tranzitele rareori urmeaza perioade specifice; ele tind sa cuprinda deschideri de timp).

Ma uit la cerul astrologic de deasupra mea si la lumea din jurul meu, si vad “cruci” de inegalitati, de razboaie, de suferinta, de nedreptate. Vad oceane de disperare si vad “rascruci” de schimbare. Fara a nega intunericul, eu cred ca putem alege, de asemenea, sa recunoastem lumina. Putem alege in continuare sa pastram un spatiu pentru speranta, in oceanele noastre interioare (in noi insine), si, inca, putem sa alegem sa acordam atentie tiparelor semnificative de constientizare inalta, descoperiririlor si oamenilor fundamental pozitivi si lumii in general.

Traversarea unui Ocean de pierdere, doliu si metamorfoza

Marea Cruce – aprilie 2014

Marea Cruce din 22-23 aprilie are loc la 13 grade in semnele cardinale si este prinsa intre doua eclipse, una de Luna (15 aprilie, la 26 grade de Balanta) si una de Soare (pe 30 aprilie, la 10 grade de Taur). In multe culturi, crucea, numarul 13 si eclipsa au fost asociate in mod simbolic cu moartea si sfarsiturile, dar si, de asemenea, cu renasterea si noile inceputuri.

Desi careul in forma de T a fost in apropiere, de luni de zile (si va ramane in jur, mai multe luni ce vor veni), Luna Noua din 30 martie va evidentia modelelele care vor lovi mai puternic, impreuna cu Marea Cruce si eclipsele formate in aprilie. In general, cuvintele cheie de la mijlocul si pana la sfarsitul lunii aprilie sunt: pierdere, doliu si metamorfoza. Pluto (zeul mortii) intra in miscare retrograda pe 14 aprilie; Marte (zeul razboiului) formeaza Marea Cruce pe 23; Uranus (“noul”/ surprinzatorul zeu din ceruri) si Jupiter (zeul tuturor zeilor si al barbatilor) continua sa potriveasca toate cele de mai sus, in timp ce Mercur (zeul comunicarii) intra, de asemenea, pe campul de lupta.

“Ducerea” Crucii

Schimbarea este la orizont. Si schimbarea, de obicei, necesita noroc (soarta) si/sau efort si sacrificiu (“ducerea” crucii). Fie roata norocului se invarte si aduce ceva nou (de bine sau de rau), fie o vom crea in mod activ. O Mare Cruce, in astrologie, reprezinta toate cele de mai sus, in sensul ca ea manifesta povara, cat si efortul, cat si destinul in joc. Ce cruce “duci” tu? Ce poti duce/te ajuta (emotional, spiritual, mental, chiar si practic) in timp ce traversezi acest cer?

Pluto – unul din protagonistii Crucii – guverneaza frica. A-i ceda este cu greu o strategie castigatoare. Speranta este un aliat mult mai bun. Imca mai putem alege sa fim plini de speranta, in ciuda unui cer incontestabil greu si a unui pamant zbuciumat. Inca putem alege sa actionam din sinele nostru inalt, decat din frica. Inca putem alege sa acordam atentie ATAT lucrurilor bune, cat si celor rele din jurul nostru.

Marea Cruce a Nedreptatii

Cerul a fost deja lovit de Marte retrograd, pe 1 martie (pana pe 19 martie); zeul razboiului pare sa fie, de fapt, eclipsat de lumina din ratiune – si de cea din pace… Privesc cerul din tabloul meu, dar vad culoarea albastru inchis mult mai mult decat vad stelele din zilele noastre. Acel intuneric este obsedant. Studiul stelelor mi-a spus ca cerul intunecat (cele doua eclipse) cumva vor pune pe foc, in aprilie (Marte intra in Marea Cruce), dezvaluind lupte si batalii suplimentare, secrete si solutii, sfarsituri si noi inceputuri, si multe alte surprize.

Lumea se afla la o “rascruce” de drumuri, cu Nord si Sud (acel 1% si oricine altcineva), si Est si Vest (cu totii stim numele tarilor implicate) ciocnindu-se unii impotriva celorlalti. Ma uit la oamenii din jurul meu – in siguranta relativa a tarii in care locuiesc – si vad multa lupta si suferinta. Indiferent unde ne aflam in vietile noastre (geografic, financiar, emotional, etc.), Marea Cruce pare a-si lua tributul. Aceasta este o durere care loveste chiar in inima, o violenta care patrunde adanc in sufletul umanitatii noastre comune. Din fericire, nedreptatea din toate ne va trezi, in loc sa ne adoarma sub greutatea jocurilor de putere, violenta suplimentara, negare si apatie.

Eclipsarea Crucii

Imi amintesc ca astrologia arata “cicluri” si nu un viitor fix. Stelele nu dicteaza soarta. Ele arata modele si simboluri. Analiza mea personala este de a observa, de a accepta (“plange”, in unele cazuri) ai apoi de a actiona in consecinta pentru propria mea putere personala si situatie. Eu stau cu fermitate pe propriul meu teren (etic) meditand asupra diferentei dintre diplomatie si compromis, soarta si liberul arbitru. Incerc sa gasesc o strategie castigatoare pe termen lung, nu doar pe termen scurt.

Simbolurile sunt precum monedele: ele au doua fete. De exemplu, Marte poate fi un mecanism de declansare, pentru descoperirea razboinicului din noi insine, care ne poate da putere si fermitate, protectie si incredere. Eclipsele pot aprinde lumina asupra unor probleme pe care le-am “pacalit”, pentru a face fata, de prea mult timp. Ele ne pot dezvalui o lumina interioara de care am uitat; ele ne pot dezvalui secrete si ne aduc adevarurile in atentie. Pluto poate aduce finaluri, dar si oportunitati de a redescoperi puterea noastra interioara si o viziune noua si mai eficienta. O Mare Cruce poate aduce provocari, dar poate, de asemenea, aprinde lumina in propriul nostru sine inalt, in timp ce ne aminteste sa avem credinta in a ne baza pe ceva mult mai mare, atunci cand toate celelalte esueaza.

Cerul de deasupra si Oceanul dinauntru

Cerul de pe panza mea nu este terminat, dar oceanul pe care il pictez – oceanul meu interior – nu se va transforma – indiferent ce – intr-o simpla reflectare/oglinda a durerii pe care o experimentez si o observ in exterior. Putem alege sa ne pastram oceanele noastre interioare pline de infinite posibilitati, pline de de speranta si deschise catre iertare. In mijlocul a toate acestea, inca putem sa recunoastem ca si acest lucru va trece, de asemenea. Inca putem gasi maretul scop nedezvaluit. Inca putem gasi puterea de a indura orice schimbare nedorita, si inca putem avea incredere ca ceva mult mai bun se va naste din lupta. Putem alege in continuare sa vedem lumina alba stralucitoare a stelelor, care lumineaza albastru intunecat al intunericului noptii.

Note aditionale:

Cateva date pentru a doua parte a lunii:

– 14 aprilie – Mercur careu cu Jupiter, Mercur conjunctie cu Uranus, Pluto intra in mers direct

– 15 aprilie – Eclipsa de Luna – Luna Plina 25 de grade Balanta, Mercur careu cu Pluto

– 16 aprilie – Mercur opozitie cu Marte

– 20 aprilie – Jupiter careu cu Uranus si opozitie cu Pluto

– 21 aprilie – Uranus careu cu Pluto

– 22 aprilie – Marte careu cu Jupiter

– 23 aprilie – Marte opozitie cu Uranus si careu cu Pluto

– 29 aprilie – Eclipsa de Soare – Luna Noua la 8 grade Taur

Cinzia Meneghello

www.cinziameneghello.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

On the Cusp of the Wave

life and times . . . . a waverider's perspective

Ronmamita's Blog

Creatively Express Freedom

SweetWillowman

Share Love & Harmony.

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

Truth11

Truth11.com is an alternative media + news site that is dedicated to the truth, true journalism + the truth movement. The truth will set us free, it will enlighten, inspire, awaken + unite us. Armed with the truth united we stand, for peace, freedom, health + happiness for all.

Jenny Schiltz

Channeling The Masters

Cronica Realului

Cunoastere si Traire

Co-Creating Our Future on Planet Earth

Creating Unity from our human diversity.

roseramblesdotorg

What in the World is on Cynthia's mind? Love, Spirituality, free energy, abundance

D'ale Carnavalului

Jocul Elitei cu Lumea

Beam of Light

Important Spiritual and Scientific Information from Beyond the Pleiades in the Plejaren System.

PropagandaBlog

Citește și dă mai departe! Ori măcar dă mai departe. :)

the real Syrian Free Press

War Press Info ~ Archive of Most Important Reliable Global War News

Mayan Messages

A Daily Guide to Self-Empowerment

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Bucatarie Indiana Vegetariana

Delicii culinare ayurvedice

Santa Fe Galactic Command Center

Creating harmonious intergalactic relations in the Golden Age

2012 Indy Info

Here and Now

2012: What's the 'real' truth?

To find out, I hold a finger in the breeze.

Inima Fericita

pentru ca viata trebuie traita la potential maxim

Psihoterapeut si trainer NLP Laura-Maria Cojocaru (Catanoiu)

Blog Psihoterapie-Dezvoltare Personala, Craiova

The 12th Road

ILLUMINATION FROM THE COSMIC HEART

PERSONOCRATIC SEEDS

The Consciousness that the Supreme Authority Resides Within Each Individual

Ascension Project 2012

Prepare For The Golden Age

Ascension Angels

Dreamworkers In The Golden Age Of Light

Forever Unlimited

Healing Arts

Time Transformers

Temmerian Transmissions

SPIRITUALITATE

Trezire Spirituala

CRYSTALS AND HEALTH INFO. CENTRE

RECREATE YOURSELF INTO A CRYSTAL HUMAN... YOLL FEEL BETTER, ITS CALMING, AND CALMING CREATES PEACE

Kauilapele's Blog

Today's energies from Hawai'i...

Éireport Blog

Éireport Group Energy Reporting

No More Sleeping

"For the road to Truth lies through the thick forests of illusion and across the wide wastelands of deceit."

wanders re-awakening

re-membering who we are

13:20 FREQUENCY SHIFT

Crossing the Bridge of Time - by Stephanie South

Cosmic Love

Outer Space, Inner Spirit

Multidimensional Ocean

Twinflames Matters

The Wanderlust

In Search of the Soul

Our Inner Self

When we overcome our fears we begin to embrace our truth. When we embrace our truth, we are in alignment with the very nature of our inner Self.

vindecator

leacuri pentru suflet si trup

Red Shaman Intergalactic Ascension Mission

2007-2015 Indian in the machine blog.... visit www.indianinthemachine.com for personal website, and www.ournewworldnews.com for latest news.

Archangels and Devas Blog

Spiritual Guidance & Support for a New & Rising Consciousness

Beyond the Horizon

Realizing Our Mind's Eye

Awakening to The Pink Ray of Love

Sharing what resonates with me Love & Light

Silent Winds of Change

advancing spirituality day by day

Konstantinos's Lightwork

Home of my personal work

The silverplatinum flame

Divine channelings, Divine Mother Blessings jewelry, Divine Diamond Shield for protection and attunements

%d bloggers like this: