Lamaia

Apa calda cu lamaie

Lemon-Water (1)
Beneficiile pe care le are apa calda cu lamaie, consumata dimineata, dupa ce te-ai trezit, sunt fantastice.  Apa calda cu lamaie este un remediu miraculos, vechi de cand lumea, cunoscut initial ca facand parte dintr-un ritual ayurvedic efectuat dimineata. Chiar daca aparent banal si insignifiant, acest ritual mic te poate ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea. Consumarea unui pahar de apa calda cu lamaie ajuta corpul sa se adapteze ritmurilor naturii si sa isi echilibreze dosha-ele.

Beneficiile pe care le are apa calda cu lamaie, consumata dimineata, dupa ce te-ai trezit, sunt fantastice. La un pahar de apa calduta (nu fierbinte) adauga sucul stors de la o jumatate de lamaie. Singurul dezavantaj pe care il putem reprosa acestui remediu este faptul ca, in exces, aciditatea lamailor poate cauza deteriorarea smaltului dintilor. Totodata, nu este recomandat in cazul gastritei sau al ulcerului gastroduodenal.

Apa calda cu lamaie: 12 motive ca sa consumi acest remediu dimineata

– Apa calda cu lamaie stimuleaza sistemul imunitar, contribuind la functionarea acestuia in parametri normali. Lamaile au un continut ridicat de vitamina C (acid ascorbic), un antioxidant ultracunoscut ce contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos prin participarea la sinteza cartilajelor si a oaselor.

– In acelasi timp, Vitamina C are proprietati antiinflamatorii si ajuta la reducerea stresului si la vindecarea ranilor. Este excelenta impotriva racelii si a gripei. Pe de alta parte, lamaile contin si potasiu ce stimuleaza functiile creierului si influenteaza in bine activitatea nervoasa. Potasiul contribuie si la mentinerea in cote normale a tensiunii arteriale.

– In plus, apa calda cu lamaie este excelenta in a te ajuta sa lupti impotriva infectiilor virale, a tusei si a durerilor de gat. Apa calda cu lamaie este benefica persoanelor cu astm sau alergii, contribuind la alinarea problemelor respiratorii.

– Obiceiul de a bea apa dimineata pe stomacul gol purifica colonul, inlesnind totodata absorbtia nutrientilor.

– Apa calda cu lamaie are rol de detoxifiere si de curatare a ficatului, stimuland enzimele naturale ale ficatului si eliminarea toxinelor.

– Pe de alta parte, apa calda cu lamaie ajuta la curatarea sistemului digestiv favorizand digestia si ajutand ficatul sa secrete bila, un acid mai mult decat necesar in procesul de digestie. Totodata, apa calda stimuleaza tractul gastrointestinal si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal.

– Apa calda cu lamaie actioneaza ca un diuretic natural.

– Lamaile contribuie la mentinerea unui tract urinar sanatos prin eliminarea toxinelor si prin cresterea ritmului urinarii.

– Apa calda cu lamaie echilibreaza PH-ul din corp. Incredibil sau nu, chiar daca prin natura lor sunt un fruct acid, in interiorul organismului lamaile devin alcaline. Prin metabolizare, acidul citric nu creeaza aciditate in organism. Este remarcabil si important de stiut ca bolile nu pot progresa intr-un mediu alcalin.

– Apa calda cu lamaie favorizeaza scaderea in greutate. Lamaile sunt bogate in pectina, o fibra ce regleaza tractul intestinal si mentine flora bacteriana, inhiband totodata pofta de mancare. Totodata, conform studiilor, cei se orienteaza inspre alimente alcaline au tendinta de a scadea mai repede in greutate.

– Apa calda cu lamaie contribuie la mentinerea sanatatii pielii si a frumusetii tenului. Apa calda cu lamaie elimina toxinele din sange, permitand astfel pielii sa aiba un aspect curat, stralucitor, fara pete.

Cand trupul este puternic deshidratat sau afectat de oboseala adrenala (cronica), neputand functiona corespunzator, stresul sau constipatia sau acumularea de toxine intervin in peisaj. Apa calda cu lamaie are rol in hidratarea sistemului limfatic, iar o ceasca dimineata ne ajuta sa prevenim deshidratarea si oboseala adrenala.

Conform Institutului de medicina, un adult de sex masculin traind intr-un climat temperat ar trebuie sa consume in medie pana la 3 litri de apa (13 cani), iar un adult de sex feminin in acelasi mediu ar trebui sa consume 2, 2 litri de apa (9 cani).
Apa trebuie consumata in momentele potrivite pentru a beneficia la maximum de eficacitatea sa si de proprietatile sale revigorante. Prin urmare, conform blogului gardnofeatn.blogspot.ro :

– 1 pahar de apa dupa ce te-ai trezit ajuta la activarea organelor interne.

– 1 pahar de apa dupa ce faci baie ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

– 2 pahare de apa, consumate cu jumatate de ora inainte de masa, ajuta la digestie.

-1 pahar de apa inainte de a te duce la culcare contribuie la prevenirea atacului cerebral sau a atacului de inima in timpul noptii.
sursa-Garbo.ro

http://www.health-andthecity.ro/healthy/medicini-alternative/svasthavritta-medicina-preventiva-si-obiceiurile-zilnice.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

On the Cusp of the Wave

life and times . . . . a waverider's perspective

Ronmamita's Blog

Creatively Express Freedom

SweetWillowman

Share Love & Harmony.

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Truth11

Truth11.com is an alternative media + news site that is dedicated to the truth, true journalism + the truth movement. The truth will set us free, it will enlighten, inspire, awaken + unite us. Armed with the truth united we stand, for peace, freedom, health + happiness for all.

Cronica Realului

Cunoastere si Traire

Rose Rambles...

What in the World is on Cynthia's mind? Love, Spirituality, free energy, abundance

D'ale Carnavalului

Jocul Elitei cu Lumea

Beam of Light

Important exceprts of Billy Meier's contacts with human extraterrestrials from the Plejaren system

PropagandaBlog

Citește și dă mai departe! Ori măcar dă mai departe. :)

the real Syrian Free Press

War Press Info ~ Archive of Most Important Reliable Global War News

Mayan Messages

A Daily Guide to Self-Empowerment

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Bucatarie Indiana Vegetariana

Delicii culinare ayurvedice

Psihoterapeut si trainer NLP Laura-Maria Cojocaru (Catanoiu)

Blog Psihoterapie-Dezvoltare Personala, Craiova

The 12th Road

ILLUMINATION FROM THE COSMIC HEART

PERSONOCRATIC SEEDS

The Consciousness that the Supreme Authority Resides Within Each Individual

Ascension Project 2012

Prepare For The Golden Age

Forever Unlimited

Healing Arts

Time Transformers

Temmerian Transmissions

SPIRITUALITATE

Trezire Spirituala

CRYSTALS AND HEALTH INFO. CENTRE

RECREATE YOURSELF INTO A CRYSTAL HUMAN... YOLL FEEL BETTER, ITS CALMING, AND CALMING CREATES PEACE

Éireport Blog

Éireport Group Energy Reporting

No More Sleeping

"For the road to Truth lies through the thick forests of illusion and across the wide wastelands of deceit."

wanders re-awakening

re-membering who we are

13:20 FREQUENCY SHIFT

Crossing the Bridge of Time - by Stephanie South

Cosmic Love

Outer Space, Inner Spirit

Multidimensional Ocean

Twinflames Matters

The Wanderlust

In Search of the Soul

vindecator

leacuri pentru suflet si trup

Red Shaman Intergalactic Ascension Mission

2007-2015 Indian in the machine blog.... visit www.indianinthemachine.com for personal website, and www.ournewworldnews.com for latest news.

Archangels and Devas Blog

Spiritual Guidance & Support for a New & Rising Consciousness

Beyond the Horizon

Realizing Our Mind's Eye

Awakening to The Pink Ray of Love

Sharing what resonates with me Love & Light

Silent Winds of Change

advancing spirituality day by day

The silverplatinum flame

Divine channelings, Divine Mother Blessings jewelry, Divine Diamond Shield for protection and attunements

Laura Bruno's Blog

Medical Intuition, Astrology, Soul Readings, Intuitive Coaching, Tarot, Reiki: Inspiring and Empowering Visionaries, Artists and Healers

Changing Address

notes about our galactic history

Judith Kusel

Soul Empowerment and Inspirational

Jose Sanchez

Channel, Healer & Teacher

%d bloggers like this: