Iertati si nu judecati

Iertati-i!

Aceasta nu inseamna sa le scuzati actiunile. Inseamna sa va abtineti de la judecata si condamnare, prin intelegerea faptului ca aceste persoane sunt cele mai slabe verigi din lantul universal al sufletelor, rezistente la rupere, iar Iubirea si Lumina din iertarea voastra ii inalta pe ei si, in acelasi timp, contribuie si la cresterea sufletului vostru.

Importanta vitala a iertarii se extinde cu mult dincolo de aceste persoane, pana in contractul de dinainte de nastere, pe care fiecare dintre voi l-a facut. Deoarece contractele sunt facute de suflete cu iubire conditionata si sunt concepute sa promoveze evolutia tuturor participantilor, fiecare suflet joaca un rol care le ofera celorlalti oportunitati de avansare. Persoanele fata de care ati putea avea resentimente, pentru ceea ce voi percepeti ca fiind tratament crud si nedrept, poate ca isi indeplinesc perfect prevederile din contractul lor, pentru a va oferi voua acea experienta.
Va rog sa nu va pierdeti sansele de evolutie, mentinand resentimente si amaraciune – intelegeti, iertati si simtiti-va recunoscatori ca v-ati finalizat lectiile karmice, pe care voi le-ati ales, iar ei vi le-au oferit.
Daca prin cuvinte, actiuni sau lipsa de actiune, ati facut o nedreptate vreunei persoane, spuneti-i:
 Imi pare rau, te rog sa ma ierti!  Apoi, iertati-va pe voi insiva!
Renuntarea la vinovatie si remuscari, precum si la amaraciune si resentimente va lasa sa va curga in inima pace, bucurie si entuziasm – asa se simte inaltarea!

Matew Ward  (nov 2013)

““““““““`

Observarea dezvolta, judecata nimiceste!

Cum sa fac sa nu mai judec? Cum stiu daca am observat sau am judecat? Cum sa nu judec daca celalalt greseste fata de mine? Cum sa accept cand vad ca cineva nu face bine?

Acestea sunt doar cateva intrebari la care omul se gandeste pe cale evolutiei spirituale, pe calea de a deveni Uman.

Voi vreti sa nu mai judecati ceea ce este foarte frumos, dar ca sa si reusiti este esential sa intelegeti, sa percepeti si chiar sa “vedeti” propria maretie interioara. Sa deveniti constienti de Mine in fiinta voastra, in mintea voastra, in corpul vostru este cheia intelegerii celor din jur. Voi spuneti ca Eu sunt in inima voastra ceea este adevarat, dar pana la un punct deoarece asta ar insemna ca mintea voastra, corpul vostru ar fi inafara Mea. Intelegeti? Nimic nu este inafara Mea! Si atunci… ceea ce judecati este creat din aceeasi esenta ca si ceea ce iubiti!

Dar cum sa faceti sa nu mai judecati ramane intrebarea cheie. Raspunsul vine prin intelegerea esentei Mele in tot ceea ce este , iar voi numiti asta suflet. Fiecare suflet este o cale a Mea de a ma experimenta. Si fiecare suflet este unic in felul sau si la propriul nivel de evolutie. Adica, cum spuneti voi suflet tanar… suflet batran. Si asa cum in viata voastra fizica treceti prin tot felul de experiente si odata cu trecerea timpului capatati tot mai multa intelepciune, tot asa se intampla cu voi si la nivel de suflet.

De aceea cand cineva face ceva care nu este in acord cu voi asta arata ca sunteti la nivele diferite de evolutie a sufletului, dar prin judecare ramaneti prinsi intre “drumuri”. Adica credeti ca sunteti mai “buni “decat celalalt, dar prin faptul ca-l judecati asta inseama ca nu va vedeti unde si cum sunteti…. Va vedeti mai “bun” decat sunteti in acel moment.Iar asta-i o mare capcana! Este capcana iluziei ca stiti cine si cum sunteti.

Dar este esential sa intelegeti ca judecata este un bun instrument prin care sa va vedeti. Cand observati ceva la celalalt ce nu va place si-l “aratati cu degetul” inseamna ca inca nu va acceptati asa acum sunteti si va vedeti cum vreti sa va vedeti. Cand observati ceva la celalalt ce nu va place si acceptati sau alegeti sa plecati mai departe, dar nu-l judecati, inseamna ca va acceptati asa cum sunteti. Si sa stiti ca nimic nu va apropie mai mult de Mine decat sa va acceptati asa cum sunteti pentru ca atunci ma acceptati pe Mine.

 Anamaria Buzas

““““““““`

Nu faceți judecăți și, mai ales, judecăți pripite!

Când vrei să judeci pe cineva gândește-te că tu nu cunoști ceea ce este în sufletul aceluia. Ați fost învățați să faceți judecăți la prima vedere, neaprofundate și sub imboldul primei reacții, primei impresii. Cum poți cunoaște de la primul contact, și acela superficial, adâncimile personalității cuiva?

Afirmi de multe ori că l-ai ”citit” de la prima vedere. Crezi că ființa umană este chiar atât de simplă? Gândește-te la propriile tale profunzimi. Înainte de a te pronunța, înainte de a lua o decizie în caracterizarea cuiva, impune-ți un răgaz de aprofundare. S-ar putea să ai surprize.

Niciodată nu poți forța pe cineva să se schimbe și cu atât mai improbabil să accepte felul tău de a fi. Resorturile care-l pot schimba se află în interiorul lui nu în puterea ta de a te impune. Dacă ceva nu-ți convine la cel cu care relaționezi, nu încerca să-i aplici propriul tău tipar. Nimănui nu i se potrivește tiparul altcuiva. De aia suntem unici și nerepetabili. Indiferent câte ființe se vor afla în univers, nu vei găsi două absolut identice. Dacă vrei cu adevărat să schimbi ceva la cineva, fă-l să înțeleagă singur că ceva ar trebui modificat. Când ”obiectivul” tău preferă să se îndepărteze de tine, nu-l mai urmări, nu mai încerca apropierea. Vezi-ți de drumul tău și, dacă acel cineva va considera că merită, va reveni singur la tine. Așa cum se spune și la voi, cunoașterea nu se ”toarnă cu pâlnia”. Orice proces educativ trebuie să aibă loc cu blândețe și prin exemplul personal. Legătura în procesul educativ este extrem de sensibilă și se poate rupe la cea mai mică forțare.

Ceea ce este rău pentru tine, poate fi bun pentru celălalt. Nu există ”corect” sau ”greșit” . Standardele tale, în marea majoritate a situațiilor, nu sunt acceptabile pentru alții, fără modificări mai mult sau mai puțin importane. Numai experiența îți poate arăta cât de ”rău” sau cât de ”bun” a fost un anume rezultat.

Dacă el nu a făcut așa cum tu ai gândit, nimic nu te îndreptățește să spui că, pentru el, a fost o experiență proastă. De fapt, mult se poate învăța dintr-o experiență nefericită.

Relația cea mai potrivită între ființele umane, și nu numai, este cea care nu lezează alegerile celuilat. Există o certă masură asupra acțiunilor noastre: când ceea ce faci pornește din dragoste, bune intenții sau compasiune, nu mai are importanță finalitatea.

Dumnezeu spune: ” nu este important cum este primit un mesaj ci doar cum este trimis”. Limitele pe care ți le impui în orice relație trebuie să se oprească înaintea judecăților de valoare.

Namaste.
Un mesaj de la Plashdar, membru al Consiliului pentru Asistența Pământului: http://councilfortheassistancetoearth-com.webs.com

““““““““`

Maitreya gave us some recommendations to live by, or should I say try to live by. The  recommendation was, “Never Judge Another.”

I’m reminded of the saying, “Don’t criticize someone until you’ve walked a mile in his/her shoes”. Metaphysically speaking, those shoes would contain all of the individual’s past live energy, so it would be impossible to fully comprehend their experience on a soul level. As Maitreya pointed out to me once, even if someone chose the same life lesson as you, the past life energy that they would need to conquer would be totally unique to them. You may work through a lesson with ease, whereas it could be a major issue for them.

Don’t judge them, for you are not walking in their fear; it is unique to them.

I must admit, our recent trip to India was a real judgment trap for me, because when people do things so much differently than what “YOU” are used to, it is so easy to be critical and make judgment on their actions, rather than to be the silent observer. I’m still learning, how about you?

by Alan McElroy

Leave a comment

On the Cusp of the Wave

life and times . . . . a waverider's perspective

Ronmamita's Blog

Creatively Express Freedom

SweetWillowman

Share Love & Harmony.

Lupul Dacic

Blog nationalist GETO-DAC !

Jenny Schiltz

Channeling The Masters

Cronica Realului

Cunoastere si Traire

Rose Rambles...

What in the World is on Cynthia's mind? Love, Spirituality, Free Energy, Abundance, Quantum Awareness

D'ale Carnavalului

Jocul Elitei cu Lumea

Beam of Light

Important exceprts of Billy Eduard Albert Meier's (BEAM) contacts with human extraterrestrials from the Plejaren federation

PropagandaBlog

Citește și dă mai departe! Ori măcar dă mai departe. :)

the real Syrian Free Press

War Press Info ~ Archive of Most Important Reliable Global War News

Mayan Messages

A Daily Guide to Self-Empowerment

EARTH CHANGE MZ

Viziunea mea asupra omului nou este cea a rebelului in cautarea SINELUI, a fetei lui adevarate. Un om pregatit sa arunce toate mastile, toate caracterele prefabricate, toata ipocrizia, gata sa arate lumii cine este el cu adevarat. Si daca va fi iubit sau condamnat, respectat sau huiduit, incoronat sau crucificat, pentru el va fi acelasi lucru, fiindca A FI TU INSUTI este cea mare binecuvantare a EXISTENTEI. Un om adevarat, sincer, care cunoaste IUBIREA si COMPASIUNEA intelege ca oamenii sunt orbi, inconstienti cu spiritul adormit ~ OSHO (CARTEA DESPRE BARBATI)

Bucatarie Indiana Vegetariana

Delicii culinare ayurvedice

Psihoterapeut si trainer NLP Laura-Maria Cojocaru (Catanoiu)

Blog Psihoterapie-Dezvoltare Personala, Craiova

The 12th Road

ILLUMINATION FROM THE COSMIC HEART

PERSONOCRATIC SEEDS

The Consciousness that the Supreme Authority Resides Within Each Individual

Ascension Project 2012

Prepare For The Golden Age

Forever Unlimited

Healing Arts

Time Transformers

Temmerian Transmissions

SPIRITUALITATE

Trezire Spirituala

CRYSTALS AND HEALTH INFO. CENTRE

RECREATE YOURSELF with crystals this time

Éireport Blog

Éireport Group Energy Reporting

No More Sleeping

"For the road to Truth lies through the thick forests of illusion and across the wide wastelands of deceit."

wanders re-awakening

re-membering who we are

13:20 FREQUENCY SHIFT

Crossing the Bridge of Time - by Stephanie South

Cosmic Love

Outer Space, Inner Spirit, Aliens, Rockets, UFOs, Nature, Creation Energy Teaching

Multidimensional Ocean

Light Messages and News Channel

The Wanderlust

In Search of the Soul

vindecator

leacuri pentru suflet si trup

Red Shaman Intergalactic Ascension Mission

2007-2015 Indian in the machine blog.... visit www.indianinthemachine.com for personal website, and www.ournewworldnews.com for latest news.

Archangels and Devas Blog

Spiritual Guidance & Support for a New & Rising Consciousness

Beyond the Horizon

Realizing Our Mind's Eye

Awakening to The Pink Ray of Love

Sharing what resonates with me Love & Light

Silent Winds of Change

advancing spirituality day by day

The silverplatinum flame

Divine channelings, Divine Diamond Shield for protection and attunements

Laura Bruno's Blog

Medical Intuition, Astrology, Soul Readings, Intuitive Coaching, Tarot, Reiki: Inspiring and Empowering Visionaries, Artists and Healers

Changing Address

notes about our galactic history

Judith Kusel

Soul Empowerment and Inspirational

Jose Sanchez

Channel, Healer & Teacher

Golden Heart Alchemy

Visionary Medium Alchemical Accelerator

Vidablogg

Writing as life happens one day, feeling, and emotion at a time